Αφομοίωση: Τουρκικά εθνικιστικά και ισλαμιστικά σύμβολα παρατηρήθηκαν σε πολιτιστικό κέντρο για παιδιά στο Αφρίν

e26dedb0ae089a6e04e95fcd116390a2

από ελεύθερη μετάφραση

της Meghan Bodette

Τα παιδιά στο Αφρίν αναγκάστηκαν να απαγγείλουν τα τουρκικά εθνικιστικά συνθήματα κατά την ίδρυση ενός νέου εκπαιδευτικού και πολιτιστικού κέντρου για τα ορφανά, σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε η Muntasir Billah Turkmen Brigade, του Τουρκμενικού Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που συμμετείχε στην επιχείρηση Olive Branch της Τουρκίας.

Το κέντρο, που ονομάστηκε εις μνήμη της μητέρας του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Tenzile, άνοιξε στο κατεχόμενο Αφρίν για να εξυπηρετήσει παιδιά ορφανά από τον πόλεμο. Οι φωτογραφίες του κέντρου δείχνουν πινακίδες κυρίως στα τουρκικά, με τουρκικές σημαίες και σημαίες των Τουρκμένων της Συρίας, τοποθετημένες δίπλα στη σημαία του ελεύθερου Συριακού Στρατού. Η εκπαίδευση, όπως και σε άλλα σχολεία που λειτουργούν από τις κατοχικές αρχές στο Αφρίν, προσφέρεται στα τουρκικά και τα αραβικά – αν και ο πληθυσμός του Αφρίν πριν από τον πόλεμο ήταν πρωτίστως κουρδικός.

Στο βίντεο, καθώς και σε φωτογραφίες που κυκλοφορούν από τα θετικώς προσκείμενα προς την Τουρκία και τον FSA κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, τα παιδιά στέκονται μπροστά και κρατούν σημαίες που εμφανίζουν ένα σύμβολο που συνδέεται με τη φυλή Kayi – την νομαδική ομάδα της Κεντρικής Ασίας από την οποία ορισμένοι Τούρκοι εθνικιστές ισχυρίζονται ότι οι Οθωμανοί ηγεμόνες κατάγονται. Η γαλάζια σημαία με λευκές ρούνες έχει χρησιμοποιηθεί από τα ακροδεξιά τουρκικά πολιτικά κινήματα. Οι υποστηρικτές του ακροδεξιού Κόμματος IYI της Τουρκίας – το οποίο διασπάστηκε από το υπερεθνικιστικό MHP νωρίτερα αυτό το χρόνο – κράτησαν παρόμοιες σημαίες στις εκδηλώσεις του κόμματος. Πολλοί πιστεύουν ότι το όνομα του κόμματος προέκυψε από τις ρούνες στο σύμβολο – που μοιάζουν με την τουρκική λέξη IYI, ή “καλό”, με κεφαλαία γράμματα.

165efeb4

Δεν είναι σαφές εάν τα παιδιά που φιλοξενούνται από το κέντρο προέρχονται από το Αφρίν ή εάν μεταφέρθηκαν εκεί μετά τον εκτοπισμό τους από άλλες περιοχές της Συρίας. Η Τουρκία έχει μεταφέρει σημαντικούς αριθμούς πληθυσμού στο Αφρίν μετά την απόκτηση του ελέγχου της κατά το Μάρτιο, σε μια προσπάθεια να αλλάξει η τοπική δημογραφία.

Σε άλλες φωτογραφίες από το άνοιγμα του κέντρου, βλέπουμε τα παιδιά να κρατούν τις τουρκικές σημαίες και να σχηματίζουν με τα χέρια το σύμβολο Ραμπιά που είναι συνδεδεμένο με την Μουσουλμανική Αδελφότητα, μια ριζοσπαστική ισλαμική οργάνωση. Τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης κριτίκαραν τον Ερντογάν όταν έκανε το ίδιο σύμβολο κατά την άφιξή του στη Γερμανία.

14ae8f36

Οι δυνάμεις που συνδέονται με την επιχείρηση Olive Branch έχουν καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να επιβάλουν την τουρκική γλώσσα και την σκληρή ισλαμική ιδεολογία στο Αφρίν – μια περιοχή γνωστή για τον πλουραλισμό της και την ελευθερία που προσφέρει στις γυναίκες και στις θρησκευτικές μειονότητες. Μετά την κατάληψη του Αφρίν, οι στρατιώτες του FSA κατέστρεψαν ένα άγαλμα του Kawa, ενός ήρωα της κουρδικής ιστορίας Newroz, και μετονόμασαν δρόμους που προηγουμένως είχαν κουρδικά ονόματα. Γύρω από το Αφρίν παρατηρήθηκαν διαφημιστικές πινακίδες που προωθούν αυστηρά θρησκευτικά φορέματα για γυναίκες και κορίτσια και οι γυναίκες που αψηφούν τους συντηρητικούς κοινωνικούς ρόλους εξακολουθούν να παρενοχλούνται και να επιτίθενται. Τα βίντεο που δημοσιεύθηκαν από τους ίδιους τους αντάρτες που συνδέονται με τον FSA δείχνουν την ίδρυση σχολών κορανίων για μικρά παιδιά.

Πηγή: https://theregion.org/article/13162-assimilation-turkish-nationalist-islamist-symbolism-seen-at-cultural-center-for-children-afrin

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s