ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ Η ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΖΙΧΑΝΤ;

London-Protest-IP

από ελεύθερη μετάφραση

του Raymond Ibrahim

Η μάστιγα της ισλαμικής τρομοκρατίας βασίζεται σε ένα “ιστορικό αίσθημα αδικίας” εναντίον του Ισραήλ – λέει το Al Azhar, το πιο διάσημο ισλαμικό πανεπιστήμιο του κόσμου που φιλοξένησε την ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα για το 2009 “Ένα νέο ξεκίνημα”. Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης τηλεοπτικής συνέντευξης στην Αίγυπτο, ο μεγάλος ιμάμης του Al Azhar, Ahmed Al Tayeb, – κάποτε χαρακτηρίστηκε ως “ο μουσουλμάνος με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο” – είπε:

«Παρατήρησα ότι πάντα μας λένε ότι η τρομοκρατία είναι “ισλαμική”. Όλα αυτά τα φερέφωνα λένε – είτε από άγνοια είτε επειδή τους είπαν – ότι τα προγράμματα σπουδών του Al-Azhar είναι η αιτία της τρομοκρατίας, ποτέ δεν μιλάνε για το Ισραήλ, για τις φυλακές του Ισραήλ, για τις γενοκτονίες που διαπράττει το Σιωνιστικό κράτος … Εάν δεν ήταν ηκατάχρηση της περιοχής από την σιωνιστική οντότητα, δεν θα υπήρχε ποτέ πρόβλημα. Η Μέση Ανατολή θα είχε προχωρήσει και οι Άραβες θα ήταν σαν οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο στον κόσμο, απολαμβάνοντας μια καλή ζωή ή τουλάχιστον απολαμβάνοντας το δικαίωμα να ζουν ειρηνικά.»

Υπάρχουν σίγουρα πολλά για να σχολιάσει κανείς στην πιο πάνω δήλωση. Πρώτον, το Al Azhar έχει εκτεθεί ξανά και ξανά διδάσκοντας τα ίδια δόγματα περί «αντι-άπιστων» (anti-infidel) και ανωτερότητας (supremacist), πάνω στα οποία βασίζονται ομάδες όπως το ισλαμικό κράτος. Αφού ρωτήθηκε γιατί το Al Azhar, που έχει τη συνήθεια να καταγγέλλει τους κοσμικούς στοχαστές ως μη μουσουλμάνους, αρνείται να καταγγείλει το ισλαμικό κράτος ως μη ισλαμικό, ο Σεΐχ Νάσρ, ένας μελετητής ισλαμικού νόμου και απόφοιτος του Al Azhar, δήλωσε:

«Το Al Azhar δεν μπορεί να καταδικάσει το ισλαμικό κράτος ως μη-ισλαμικό. Το ισλαμικό κράτος είναι ένα υποπροϊόν των προγραμμάτων του Al Azhar. Έτσι μπορεί το Al Azhar να καταγγείλει τον εαυτό του ως μη-ισλαμικό; Το Al Azhar λέει ότι πρέπει να υπάρχει ένας χαλιφάτο και ότι είναι υποχρέωση του μουσουλμανικού κόσμου να το καθιερώσει. Το Al Azhar διδάσκει τον νόμο της αποστασίας και ότι ο αποστάτης πρέπει να θανατώνεται. Το Al Azhar είναι εχθρικό απέναντι στις θρησκευτικές μειονότητες και διδάσκει πράγματα όπως η απαγόρευση των χριστιανών να χτίζουν εκκλησίες κλπ. Το Al Azhar υποστηρίζει τον θεσμό του jizya. Το Al Azhar διδάσκει λιθοβολισμό (αποτελεί κατάλληλη τιμωρία για παραβιάσεις της Σαρία). Πως μπορεί, λοιπόν, το Al Azhar να καταγγείλει τον εαυτό του ως μη-ισλαμικό;»

Βασιζόμενοι στην ουσία της δήλωσης του Tayeb, η μόνη επιλογή που έχουν οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο, εξαιτίας της κακομεταχείρισης των Παλαιστινίων (δηλαδή μουσουλμάνοι) από το Ισραήλ, είναι να στραφούν στην τζιχάντ / τρομοκρατία.  Αυτό, βέβαια, είναι μια άλλη ανανέωση του μύθου  περί «ιστορικού αισθήματος αδικίας» που νιώθουν οι μουσουλμάνοι και διαδόθηκε από την Αλ Κάιντα μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Το 2009, ο Μπιν Λάντεν δήλωσε:

«Εσείς, Αμερικανοί, θα πρέπει να αναρωτηθείτε αν η ασφάλεια σας, το αίμα σας, οι γιοι σας, τα χρήματά σας, οι δουλειές σας, τα σπίτια σας, η οικονομία σας και η φήμη σας έχουν μεγαλύτερη σημασία για εσάς από την ασφάλεια και την οικονομία των Ισραηλινών. Έχουμε δηλώσει πολλές φορές ότι ο λόγος της σύγκρουσής μας με σας είναι η υποστήριξή σας προς τους Ισραηλινούς συμμάχους σας, οι οποίοι καταλαμβάνουν το έδαφος της Παλαιστίνης μας.»

Περιττό να πούμε ότι αυτό το μήνυμα έγινε (και εξακολουθεί να είναι) πιστευτό από πολλούς, ακόμα και δυτικούς αναλυτές – ακόμη και όταν ο Μπιν Λάντεν τόνισε στους μουσουλμάνους τον «πραγματικό λόγο της σύγκρουσής μας»:

«Οι συνομιλίες μας με τους άπιστους Δυτικούς και η σύγκρουσή μας μαζί τους τελικά περιστρέφονται γύρω από ένα ζήτημα – το οποίο απαιτεί την πλήρη στήριξή μας, με δύναμη και αποφασιστικότητα, με μία φωνή – και είναι: Αναγκάζει ή όχι το Ισλάμ, τους ανθρώπους, μέσω της δύναμης των ξίφων, να υποταχθούν στην εξουσία του σωματικά και πνευματικά; Ναι.  Υπάρχουν μόνο τρεις επιλογές στο Ισλάμ: [1] είτε ηθελημένη υποταγή (να αλλαξοπιστήσει κάποιος και να γίνει μουσουλμάνος), [2] είτε την πληρωμή του jizya, μέσω σωματικής, αλλά όχι πνευματικής υποταγής στην εξουσία του Ισλάμ, [3] είτε το σπαθί – γιατί δεν είναι σωστό να ζει ένας άπιστος. Το θέμα συνοψίζεται για κάθε ζωντανό άνθρωπο: είτε υποταγή, είτε ζείτε κάτω από την κυριαρχία του Ισλάμ, είτε πεθαίνετε [The Al Qaeda Reader, p. 42].

Τελευταία, περισσότεροι τζιχαντιστές προβάλουν την άποψη ότι ο Σιωνισμός βρίσκεται στην καρδιά της σύγκρουσης. Σε ένα άρθρο με τίτλο: “Γιατί σας μισούμε και γιατί σας καταπολεμήσουμε”, το ισλαμικό κράτος ομολόγησε ότι “σας μισούμε, πρώτα απ ‘όλα, επειδή είστε άπιστοι”.

Όσον αφορά το «ιστορικό αίσθημα αδικίας», αυτό είναι δευτερεύουσα αιτία για την τζιχάντ:

«Αυτό που είναι σημαντικό να καταλάβουμε εδώ είναι ότι αν και κάποιοι μπορεί να υποστηρίζουν ότι η εξωτερική σας πολιτική είναι ο λόγος που καθοδηγεί το μίσος μας (…) αυτός ο ιδιαίτερος λόγος είναι δευτερεύων […] Το γεγονός είναι, ακόμα και αν θα σταματήσετε να μας βομβαρδίζετε, να σταματήσετε να μας φυλακίζετε και να  μας βασανίζετε, να σταματήσετε να μας κακοποιείτε και να σφετερίζεστε τα εδάφη μας, θα συνεχίσουμε να σας μισούμε γιατί ο βασικότερος λόγος για το μίσος μας, δεν θα σταματήσει να υπάρχει μέχρι να αποδεχτείτε το Ισλάμ. Ακόμα κι αν επρόκειτο να πληρώσετε την jizyah και να ζήσετε κάτω από την εξουσία του Ισλάμ μέσα στην ταπείνωση, θα συνεχίσουμε να σας μισούμε.»

Από τη σκοπιά του Ισλαμικού Κράτους και των άλλων ισλαμιστών, αυτή η τριπλή επιλογή – υποταγή, jizya ή ξίφος, είναι η μοναδική πηγή σύγκρουσης μεταξύ του Ισλάμ και όλων των άλλων … […] οι μουσουλμάνοι, μέσω αμέτρητων jihad, εισέβαλαν και τελικά κατέκτησαν περίπου ¾ του συνόλου των χριστιανικών εδαφών. Η κλίμακα καταστροφής και οι φρικαλεότητες που συνόδευσαν αυτές τις jihad κάνουν τις φρικαλεότητες του Ισλαμικού Κράτους να μοιάζουν με παιδικό παιχνίδι.

Εάν το Ισραήλ δεν είχε καμία σχέση με όλη αυτή την ιστορία – δεν υπήρχε καν – πιστεύουμε πραγματικά ότι αυτό το «ιστορικό αίσθημα αδικίας» που νιώθουν οι μουσουλμάνοι εναντίον του Ισραήλ είναι υπεύθυνο για το τι εξακολουθεί να διδάσκει το Al Azhar  και για το τι εξακολουθούν να πιστεύουν οι μουσουλμάνοι;

Στην πραγματικότητα, πιστεύοντας κάτι τέτοιο, αποκρύβουμε την πραγματική αιτία: [αυτό] που έχουν οι ισλαμιστές ενάντια σε όλους τους μη μουσουλμάνους είναι ακριβώς αυτό – ότι είναι μη μουσουλμάνοι, κατώτεροι άπιστοι που πρέπει να υποτάσσονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Πηγή: http://www.meforum.org/7238/is-israel-the-cause-of-jihad?utm_source=Middle+East+Forum&utm_campaign=ac2d5e6700-EMAIL_CAMPAIGN_2018_03_06&utm_medium=email&utm_term=0_086cfd423c-ac2d5e6700-33842321&goal=0_086cfd423c-ac2d5e6700-33842321

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s