Όταν μιλάτε για Κυπριακό να τη θυμάστε τη θυσία αυτών εδώ των ηρώων…

deadsoldiers

Η τελετή παράδοσης των λειψάνων επτά Ελλαδιτών στρατιωτικών, πεσόντων κατά την περίοδο του 1964 και την τουρκική εισβολή του 1974, των οποίων τα οστά αναγνωρίστηκαν με τη μέθοδο του DNA, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης εντός του ελληνικού κοιμητηρίου Λευκωσίας την 09 Ιανουαρίου 2018.

Στα λείψανα συμπεριλαμβάνονται τα οστά πέντε πεσόντων του πληρώματος της ακταιωρού «ΦΑΕΘΩΝ» η οποία βομβαρδίστηκε από τουρκικά πολεμικά στον κόλπο του Ξερού της Μόρφου κατά τις μάχες της Τυλληρίας την 08 Αυγούστου 1964, ενός Ελλαδίτη στρατιωτικού που σκοτώθηκε στην Τηλλυρία το 1964 και ενός που σκοτώθηκε στις μάχες του αεροδρομίου Λευκωσίας το1974.

Στην τελετή την Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσώπησε ο Φώτης Φωτίου, Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, καθώς επίσης και η ιεραρχία της Εθνικής Φρουράς. Εκ μέρους της Ελληνικής Κυβερνήσεως παρέστη ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο, Ηλία Φωτόπουλο, τον Υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Υποναύαρχο Ιωάννη Παξιβανάκη ΠΝ και τον Διοικητή της ΕΛΔΥΚ.

Στην τελετή παρέστησαν συγγενείς των πεσόντων, καθώς επίσης και πρόεδροι και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και εκπρόσωποι συλλόγων πεσόντων, αγνοουμένων και πολεμιστών της Κύπρου.

Find out more: Turkish Invasion of Cyprus

 

This entry was posted in Cyprus Problem, Cyprus Problem History, Greece - Cyprus Relations, Greece - Turkey Relations, Justice, Turkish Invasion of Cyprus. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s