Κυπριακή Δημοκρατία και Τουρκοκύπριοι

Flag-of-Cyprus-flags-2.jpg

του Δώρου Θεοδώρου

Η προσπάθεια συνεργασίας με τους Τ/κ να πάψει να εξυπηρετεί την Τουρκία, διότι τώρα αυτό γίνεται, διά της διζωνικής επαναπροσέγγισης που η Τουρκία απαίτησε και απαιτεί. Να στηριχθεί στην αντικατοχική ενότητα Ε/κ και Τ/κ και στον σεβασμό της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κ.Δ.

Από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας (Κ.Δ.) το 1960 γίνεται μια συνεχής, μεθοδευμένη και επίμονη προσπάθεια από την Τουρκία για τη διάλυσή της και την αντικατάστασή της από δύο κρατίδια χωρίς διεθνή αναγνώριση ή την κατάληψη ολόκληρης της νήσου στο πλαίσιο του σχεδίου Νιχάτ Ερίμ για την επανακατάληψη της Κύπρου ως πρώην εδάφους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέγραψαν στο Λονδίνο οι Ελλάδα, Τουρκία, Αγγλία, οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι. Είναι δηλαδή και οι Τουρκοκύπριοι, πολίτες της Κ.Δ. Με βάση αυτό το δεδομένο, οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά την ένταξή της στην Ε.Ε. το 2004 και παρά τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή και τη μονομερή ανακήρυξη ανεξάρτητου κράτους από την τουρκοκυπριακή «Βουλή», ομόφωνα, μάλιστα, αποφάσισαν να παραχωρήσουν στους Τουρκοκύπριους όλα τα ωφελήματα που συνεπάγεται η ένταξή μας στην Ε.Ε. θεωρώντας τους ακόμα πολίτες της Δημοκρατίας.

Θέατρο του παραλόγου

Ασμένως έσπευσαν όλοι σχεδόν οι Τ/κ για να πάρουν τα κυπριακά διαβατήρια και άρα και την ταυτότητα του Ευρωπαίου πολίτη, επωφελούμενοι, έτσι, όλων των πλεονεκτημάτων αυτής της ιδιότητας ως πολίτες της Κ.Δ. Έκτοτε παριστάμεθα μάρτυρες ενός θεάτρου του παραλόγου. Οι ηγέτες των Τουρκοκυπρίων, όλοι με κυπριακά διαβατήρια, αντί να στηρίζουν το κράτος, το πολεμούν, συμπαρατασσόμενοι με την Τουρκία, απαιτώντας τη διάλυσή του και την ταυτόχρονη αναγνώριση του ψευδοκράτους τους, του οποίου ουδείς πλην της Τουρκίας αναγνώρισε, τα δε Ηνωμένα Έθνη με τα ψηφίσματα 549 και 550 το καταδίκασαν ως παράνομο, τις δε πράξεις τους ως άκυρες και μη γενόμενες.

Την ίδια στιγμή οι Αρχές της Κ.Δ. παρακολουθούν απαθείς αυτά τα πρωτάκουστα, απαράδεκτα και παράνομα κατά τα Η.Ε., χωρίς να αντιδρούν πρεπόντως.
Ως να μην υπάρχουν τρόποι αντίδρασης. Που όμως υπάρχουν:

1. Να ακυρώνονται τα διαβατήρια όσων Τ/κ πολιτικών προσώπων, συνδικαλιστών, εκπροσώπων οργανώσεων, και επωνύμων παραγόντων υποστηρίζουν θέσεις κατά της ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κ.Δ., είτε με την υποστήριξη της μονομερούς ανεξαρτησίας του ψευδοκράτους, είτε με την απαίτηση συνέχισης της κατοχής και των εγγυήσεων.

2. Η προσπάθεια συνεργασίας με τους Τ/κ να πάψει να εξυπηρετεί την Τουρκία, διότι τώρα αυτό γίνεται, διά της διζωνικής επαναπροσέγγισης που η Τουρκία απαίτησε και απαιτεί.

Να στηριχτεί στην αντικατοχική ενότητα Ε/κ και Τ/κ και στον σεβασμό της ανεξαρτησίας της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κ.Δ. Να προωθηθεί και από την Κυβέρνηση και από τα ε/κ κόμματα η συνεργασία με τ/κ κόμματα, οργανώσεις και προσωπικότητες που ανοικτά τοποθετούνται ενάντια στην κατοχή. Να ενθαρρύνουμε και να βοηθήσουμε τέτοιες καταστάσεις και όχι να τις περιθωριοποιούμε.

3. Η Κυβέρνηση να φροντίσει ώστε στις διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό να συμπεριλαμβάνονται και Τ/κ που έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και φυσικά τοποθετούνται υπέρ της Κ.Δ. και ενάντια στη κατοχή.

4. Σωστή είναι και η πρόταση του Νικόλα Παπαδόπουλου για διορισμό από τον Πρόεδρο ενός Προεδρικού Επιτρόπου για τους Τουρκοκυπρίους. Γιατί ξεχάσαμε τόσο γρήγορα τον Ιχσάν Αλί;

5. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι το κοινό κράτος όλων μας.

Κοινός πρέπει να είναι και ο εορτασμός των γενεθλίων αυτού του κράτους. Όχι βέβαια με το ψευδοκράτος. Αλλά με όσα τ/κ κόμματα, οργανώσεις και άτομα βλέπουν την Κ/Δ ως κοινό μας κράτος.

6. Ενίσχυση όσων στα κατεχόμενα αντιμάχονται την Ισλαμοποίηση.

Ανάληψη ειδικής εκστρατείας από την Κ.Δ. σε συνεργασία με όσες οργανώσεις και κόμματα στα κατεχόμενα δεν θέλουν την Ισλαμοποίηση για προβολή στο εξωτερικό τόσο του εγκλήματος του εποικισμού, όσο και της πισωδρόμησης και Ισλαμοποίησης.

7. Καταγγελία του εποικισμού ως εγκλήματος πολέμου.

ΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης

Πηγή: sigmalive

This entry was posted in Cyprus - Turkey, Cyprus Problem, Democracy, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s